به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ منطقه خوزستان ـ میخائیل نعیمه (۱۹۸۸-۱۸۸۹) نویسنده و شاعر لبنانی و عضو انجمن قلم نیویورک بود. او پس از تحصیلات متوسطه در لبنان به اوکراین رفت و الهیات خواند. سپس به ایالات متحده‌ی امریکا مهاجرت کرد و مدارکی در رشته‌های حقوق و علوم انسانی از دانشگاه واشنگتن اخذ کرد.

پس از فارغ‌التحصیلی به نیویورک نقل مکان کرد؛ جایی که در کنار جبران خلیل جبران و هشت نویسنده‌ دیگر جنبشی به نام انجمن قلم نیویرک با هدف تولد دوباره‌ ادبیات عرب تأسیس کرد. جبران خلیل جبران، رییس و میخائیل نعیمه نایب ‌رییس این انجمن بودند. در سال ۱۹۳۲ به زادگاهش بسکینتا در لبنان بازگشت و تا پایان عمر در آن جا زیست.

از او ۹۹ کتاب برجای باقی‌ مانده که شامل نمایشنامه، مقالات، شعر، نقد، داستان کوتاه و زندگی‌نامه است. نعیمه در اول مارس ۱۹۸۸ بر اثر ابتلا به ذات‌الریه درگذشت. او که زمانی طولانی یار و همراه یگانه‌ای برای جبران خلیل جبران بود این کتاب را که زندگی‌نامهی جبران است، در سال ۱۹۳۴ به عربی نوشت که بعدها به زبان‌های دیگر نیز ترجمه شد که کتاب حاضر از زبان عربی به فارسی ترجمه شده است.

میخائیل نعیمه می‌گوید: «پس از گذشت یک‌ سال از مرگ جبران به شرق بازگشتم. دوست خود را در شرایطی یافتم که نزدیک بود در سرزمین خود مبدل به یکی از اسطوره‌ها شود. او جبرانی نبود که ۱۵ سال همراه او بودم و از رؤیاها و آرزوهایش آگاهی داشتم. قدرت و ضعف او را آزموده بودم؛. شاهد نبرد سخت وی با خود و جهان بودم. خواست‌ها و افکارش را با من تقسیم کرده بود و در افکار و خواست‌هایم با من شریک و همگام بود. از بسیاری از ادبا شنیدم که حال چون از زندگی جبران آگاهی دارم کتابی درباره‌ی وی بنگارم. عده‌ای می‌گفتند این کار نوعی دین و بدهی است. عده‌ای نیز باور داشتند که این کار از نظر ادبی بر من واجب است و چاره‌ای جز انجام آن ندارم. عده‌ای دیگر نیز سکوت مرا در این شرایط نوعی گناه می‌شمردند. همه‌ این شرایط مرا بر آن داشت تا بر تردید خود درباره‌ نگارش این کتاب فائق آیم. با این امید و آرزو که خواننده از خلال فصول آن به سیمایی از جبران دست یابد که شناخته‌ام. نه تاریخ زندگی جبران که جز من کسی از آن آگاه نیست. تا حاوی درس‌هایی از زندگی باشد که همه‌ مردم در آن با یکدیگر برابر هستند.»

انتشارات افراز کتاب «جبران خلیل جبران؛ زندگی، هنر، ادبیات و مرگ» را در ۱۶۵۰ نسخه و قیمت ۵۹ هزار ریال چاپ و منتشر کرده است.

#

اشتراک این خبر در :