می گویند مش‌حسین گاو شاخ‌داری داشت که روزی سر در خمره همسایه نهاد و سرش در خمره گیر کرد. بین مش‌حسین و همسایه جدل درگرفت و دنبال چاره افتادند که چگونه سر گاو از خمره بیرون بیاورند. بالاخره نزد یک کاربلد رفتند و او فوراً دستور داد سر گاو را جدا کنند، انجام دادند گفتند باز هم بیرون نیامد گفت پس خمره را بشکنید.
حالا داستان مشکلات خوزستان و راه حل‌هایی که این روزها ارئه می‌شود بی شباهت به این داستان نیست جز آنکه در اینجا سر گاو را عمداً در خمره کردند تا بعدها با این راه حل‌ها بر سر مش‌حسین و همسایه بخت برگشته “خمره‌شکسته‌اش” منت بگذارند.
جلگه سر سبز و زیبای خوستان که پوشیده از نخل و نی و انواع گیاهان خودرو بود و طولانی‌ترین و پرآب‌ترین رودها، غنی‌ترین و وسیع‌ترین تالاب‌ها را داشت با احداث سد و طرح‌های بی حساب و کتاب انتقال آب،در حال تبدیل شدن صحرایی خشک است، زهره و جراحی خشکانده شده اند و کارون خروشان با آن آب زلال و گوارا تبدیل به نهری از فاضلاب و شوراب شده است تا امروز راه‌حل‌هایی از آستین مسئولان بیرون بیاید که شبیه همان داستان گاو و خمره باشد.

به چند مورد از این راه‌حل‌ها نگاهی می اندازیم:

وزیر محترم نیرو با لحنی دلسوزانه خبر از انتقال آب شرب کرخه به اهواز می‌دهد. البته جناب وزیر توضیح ندادند چرا آب کارون برخلاف گذشته، شور و بد بو و غیر قابل شرب شده است!

وزیر کشاورزی وعده مالچ پاشی صدها هزار هکتار از کانون‌های ریزگرد در خوزستان می‌دهد. در همین زمینه دکتر کردوانی پدر کویرشناسی ایران می‌گوید: مالچ پاشی راه حلی منسوخ، خجالت آور، سرطان‌زا و نابودکننده محیط زیست است که در سال ۱۳۴۲ از لیبی وارد ایران شد و هزینه استفاده از آن بسیار بالا است.

وزیر نیرو از نصب ۲۰ دستگاه دیزل ژنراتور در تصفیه خانه‌های اهواز خبر داد. اما درباره اینکه چرا پدیده انفجار ترانس‌ها و خاموشی نیروگاه‌ها جدیداً به مشکلات استان اضافه شده است توضیحی نداد چرا که ریزگردها سال‌ها است که میهمان منطقه هستند! و ای کاش توضیح می‌دادند با توجه به اینکه فاضلاب بسیاری از مناطق اهواز در کارون و با سویچ پمپ تخلیه می‌شود(به دلیل ارتفاع کم از سطح رودخانه) فرستادن آب بدون برق به خانه‌های مردم این بار پدیده  فوران فاضلاب در منازل و خیابان‌ها را به دنبال نخواهد داشت؟

موارد و مثال‌ها در این باب فراوانند اما چرا به ریشه پیدایش این فاجعه پرداخته نمی‌شود؟

چرا رئیس محترم جمهور و هیأت دولت درباره همه چیز صحبت می‌کنند جز علت العلل بروز این بحران که همان خشکی جلگه خوزستان است و قطع مایه حیات از حیات و اکوسیستم از آن؟

جناب رئیس جمهور!

امروز از هر خوزستانی بپرسید به سادگی و بلافاصله علت اساسی پدیده ریزگردها را سد سازی و انتقال آب از سرچشمه رودخاه های استان عنوان می‌کند و هیچ راه حلی جز باز گرداندن آب نمی‌تواند این بحران را حل کند.

اشتراک این خبر در :