پل كوت سيد صالح ، ميزبان هنرمندان شد- مريم فرطوسى
جمعی از فعالان فرهنگی و اجتماعی آخر هفته گذشته در کنار پل تاریخی و ثبت شده کوت سید صالح در شهرستان کارون مراسمی فرهنگی برگزار کردند.پل کوت سید صالح اولین اثر ثبت شده شهرستان کارون است. این پل از ۳۹ ستون و ۴۰ دهانه با طول ۱۲۴ متر متعلق به دوره پهلوی اول به سبک پلهای باستانی ساخته شده است. طبق اطلاعات ثبت شده در ویکی پدیا این پل در ۱۵ دی ۱۳۱۰ به شماره ۱۵۸۶۷ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
مدیر اجرایی این برنامه در حاشیه این مراسم به همشهری گفت: در جلسه ای با برخی از فعالان فرهنگی و اجتماعی حرف از آثار تاریخی شهرستان کارون به میان آمد که پل کوت سیدصالح بارزترین آنها بود که در آن جلسه تصمیم گرفته شد تا برنامه ای فرهنگی و هنری شامل تئاتر، اهدای کتاب به کودکان و پاک سازی محیط پل برگزار شود که پس از تدارک و تهیه مقدمات آن و با کسب مجوز از فرماندار کارون این برنامه باهدف فرهنگسازی و جلب توجه مردم و مسئولان به حفظ و حراست از آثار تاریخی شهرستان کارون برگزار شد.
«سید کاظم قریشی» افزود: این پل تنها راه مواصلاتی شهر اهواز و منطقه کوت عبدالله با روستاهای مسیر رودخانه کارون از جمله جنگیه، کوت سیدصالح، ابودبس، غزاویه، مظفریه و دهها روستای دیگر بود که در فصل بهار و باران که رودخانه فصلی، از طغیان رودخانه کارون به وجود میآمد، ایجاد میشد و طی چندین دهه تنها حلقه ارتباط آن روستاها با شهر بود. بارها و بارها از این پل عبور کرده ام و بعد از وقوع سیل سال ۸۳ عکسهای منحصر به فردی از آن تهیه کرده ام.
از برنامههای اجراشده در این روز اجرای تئاتر توسط گروه «اگزار» به نام «سعید و سعاد و الجسر القدیم» بود. این تئاتر با بازی «اسرا حمادی» و «عدنان ناصری» که هر دو کودک هستند، در کنار پل برگزار شد.
قریشی که خود نویسنده و کارگردان این تئاتر است، اظهار کرد: این نمایش اگرچه از تخیل تراوش شده ولی واقعیتها را انعکاس میدهد. سعید و سعاد دو نوجوانی که پدر و مادر آنها از این پل خاطرات فردی دارند به این جهت تصمیم گرفتند از این پل حراست کنند تا پل بیشتر تخریب نشود که سپس بزرگترها نیز به آنها میپیوندند. قریشی گفت: برای حفظ و شناساندن آثار تاریخی همچون پل کوت سید صالح باید به کارهای اجتماعی و فرهنگی- هنری از قبیل: نقاشی، تئاتر و دهها مورد دیگر متوسل شد. پاکسازی اطراف پل و اهدایی کتاب به کودکان، از دیگر برنامههای اجرا شده در این روز بود. فعالان میراث فرهنگی خوزستان امیدوارند گنجینه آب سازمان آب و برق این استان توجه بیشتری نسبت به پل تاریخی کوت سید صالح داشته باشد. فعالان میراث فرهنگی انتظار دارند حداقلی از امکانات برای نورپردازی و نگهبانی از این بنا اتخاذ شود. جیل و جنگیه (کوره آجرپزی) و مسجد حضرت زهرا (شکاره) از دیگر آثار تاریخی کوت عبدالله و در آستانه ثبت هستند که نیاز به توجه ویژه دارند.
دیدگاهتان را بنویسید