عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: با توجه به اهمیت تولید انرژیهای نو در سطح جهان، تولید این نوع انرژی باید در اولویت برنامهریزیهای کشورمان قرار بگیرد.
محسن صنیعی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، اظهار کرد: تولید انرژیهای نو یک مساله پذیرفته شده جهانی است که بیشتر کشورها الگوی تولید ملی و مصرف خود را در این مسیر پیش میبرند به طوری که تا چند دهه آینده تولید انرژیهای تجدیدپذیر جای انرژیهای فسیلی را میگیرد.
وی افزود: در حال حاضر اهمیت تولید انرژی نو در برنامههای کشور از جمله در رشته مهندسی برق مطرح شده است که در طبیعت حتی در حد چند وات باید از انرژیهای طبیعی استفاده و به این سمت و سو حرکت کنیم.
صنیعی تصریح کرد: وقتی جهان به سمت تولید انرژیهای نو یا تجدیدپذیر در حال حرکت است یعنی انرژیهای فسیلی، به تدریج اهمیت خود را از دست خواهند داد.
وی عنوان کرد: با توجه به اینکه منابع فسیلی و نفتی، مزیت نسبی کنونی کشورمان محسوب میشود تا چند دهه آينده اين مزيت را از دست خواهيم داد. بنابراين بايد به سمت و سويي حركت و بتوانیم با توليد انرژيهاي نو جايگاه كنوني كشور را در سطح منطقه و جهان حفظ كنيم.
عضو هيات علمي دانشگاه شهيد چمران اهواز خاطرنشان كرد: به طور كلي بايد در تمام ساختارهاي اقتصادي و بينالمللي، كشور را از اتكا به نفت خارج كنيم و موضوع توليد انرژيهاي نو مورد توجه سياستگذاران كشور قرار بگيرد.
صنیعی با بیان اینکه میزان و سهم فعلي توليد انرژي نو در كشور در عرصه تولید انرژی به حدي پايين است كه به يك درصد هم نميرسد. به طور كلي ميتوان گفت ما در توليد اين نوع انرژيها با وجود اهميتي كه دارند، خيلي ضعيف عمل كردهايم. مسئولين كشور نیز اهميت توليد این نوع انرژي را درك كردهاند اما در جهت توليد انبوه آن اقدامي نشده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر در برخي مناطق پانلهاي خورشيدي ديده ميشود اما در جهت توليد اين نوع انرژي لازم است ايستگاه متمركز نيروگاه خورشيدي در مناطق مستعد ايجاد شود. درجه حرارت مورد نياز توليد انرژي خورشيدي حداقل ۳۰ درجه سانتیگراد برآورد شده است. در شرايطي كه درجه گرماي خوزستان و ساير استانها بيش از اين عدد است و ما ميتوانيم از ظرفيت گرما، برای تولید انرژی خورشیدی استفاده كنيم.
عضو هيات علمي دانشگاه شهيد چمران اهواز عنوان كرد: استفاده از پانلهای خورشيدي نصب آن بر پشت بامها روش مناسبي براي شروع و فرهنگ سازي مصرف انرژي خورشيدي است كه در ابتدا باید در مراكز عمومي، ادارات و سازمانها مورد استفاده قرار بگيرد. همچنين براي ترويج مصرف اين نوع انرژي بايد الگویی به سازندگان و انبوه سازان مسکن ارایه کرد تا در طراحيهای جديد ساختمانها این موضوع لحاظ و گنجانده شود.
صنيعي با اشاره به ارزش اقتصادي توليد انرژيهاي نو نسبت به انرژيهاي فسيلي گفت: توليد انرژيهاي نو ضمننداشتن هيچگونه عوارض زيست محيطي، هزينههاي بسیار كمتري نسبت به انرژي و سوخت فسيلي دارند.
دیدگاهتان را بنویسید