بدون شک شهرداری را می‌توان از اساسی‌ترین نهادهایی دانست که با زندگی روزمره مردم در ارتباط است و تأثیر مستقیمی بران دارد، برنامه‌ریزی برای توسعه و مهندسی بافت شهری، ارائه خدمات رفاهی از قبیل جمع‌آوری زباله، گسترش فضای سبز، بسترسازی درزمینه‌ی فرهنگ شهرنشینی، گسترش و توسعه و مهندسی خیابان‌ها باهدف حل معضل ترافیک را می‌توان از اهم امور و مسئولیت شهرداری‌ها دانست که این موارد نیز درباره شهرداری شیبان هم صدق می‌کند، بی‌شک عملیاتی شدن موارد ذکرشده‌ی فوق نیازمند مدیریت قوی و نظارتی دقیق است.
با اجرای قانون معطل‌مانده شوراها که در زمان ریاست سید محمد خاتمی بالاخره به سرانجام رسید و انتخابات شوراها را برای اولین بار در کشور تجربه کردیم شهردار از وضعیت انتصابی به وضعیت انتخابی تغییر کرد و شوراها که منتخب مستقیم مردم هستند این مهم را بر عهده گرفتند، شورای شیبان نیز از این قاعده مستثنا نبود و در طول چهار دوره، شهر شیبان چهار شهردار را بر کرسی شهرداری نشاند و کلید شهر زواردررفته شیبان را به آن‌ها سپرد به این امید که گشایشی در امور شهری و رفاهی مردم حاصل شود… بنا ندارم که در این مقال عملکرد تک‌تک شهرداران را تجزیه‌وتحلیل کنم چراکه در این مجمل نمی‌گنجد لذا کالبدشکافی شوراها و شهردارهای دورهای اول تا سوم را به مقالاتی دیگر حواله خواهم کرد، البته اگر عمری باقی ماند.
بی‌شک و بدون اغراق اعضاء این دوره (چهارم) ازنظر تحصیلات اکادمیک در رتبه اول قرار دارند و ازنظر جوان‌گرایی نیز در رتبه بالایی هستند و این نوید تلاشی مضاعف را به مردم می‌داد. از طرفی شهردار منتخب نیز ۶ سال سابقه سکان‌داری شهر سوسنگرد که تقریباً دو رتبه بالاتر از شهر شیبان است را در کارنامه‌ی خود دارد؛ معادلات بر روی کاغذ نوید توسعه و عمران و آبادانی می‌داد اما در عمل چنین چیزی مشاهده نکردیم و روز بروز شاهد انباشت مشکلات شهری شیبان هستیم، چرا؟

علاوه بر آیتم‌هایی که درباره کارنامه شهردار و اعضاء شورا نام بردم آیتم مهم دیگری وجود دارد که متأسفانه این آن را در این مجموعه  نمی‌بینم و آن صداقت و شفافیت است. نبود این آیتم در این مجموعه سبب شده که هم شهردار وهم اکثر اعضاء شورا از پاسخگویی به مردم طفره رفته و حتی‌الامکان از رویارویی با مردم فرار کنند چون به‌خوبی می‌دانند هیچ پاسخی برای صدها سؤال مطرح شده ندارد و یا نمی‌توانند واقعیت‌های پشت پرده را فاش کنند.
مردم حق دارند بدانند، دانستن حق مردم است، مردم باید بدانند که چرا باوجوداینکه بودجه جاری و عمرانی در این دو سال چند برابر شده ولی خدمات و امکانات رفاهی اگر پس رفت نداشته‌اند هیچ پیشرفتی نداشته، مردم باید بدانند که بودجه عمرانی این شهر کجا و چگونه هزینه می‌شود، آن ها باید بدانند چه کسانی از این وضعیت به نوایی رسیدند.

در کشورهای مترقی وقتی‌ که مسئولی با مخالفت مردم و یا اکثریت نمایندگان مردم مواجه شود به احترام آن‌ها استعفا می‌دهد سخن من تنها متوجه شهردار محترم نیست، اعضاء محترم شورای شهر نیز طرف خطاب من هستند، آقایان عزیز اگر نمی‌توانید برای این شهر ویرانه کاری بکنید لااقل آن را ویرانه‌تر نکنید دو سال از عمر شورا گذشت ما هیچ تغییر بنیادینی در سیستم عمرانی شهر ندیدیم آیا دو سال زمان کمی است؟
متأسفانه مدیریت ناکارآمد شهرداری به رده‌های پایین این منظومه هم منتقل‌شده و ما شاهد رخوت و فتور در کل این سیستم هستیم، عدم حضور مرتب و منظم شهردار محترم می‌تواند عاملی اساسی در این رخوت و فتور باشد.

سکوت نمایندگان محترم شورا نیز در قبال این بی‌نظمی  بسان چراغ سبزی برای این وضعیت نابهنجار تفسیر می شود.

این سلسله مقالات درباره معضلات شهرداری شیبان ادامه خواهد داشت …انشا الله

سید نشعان آلبوشوکه

مراسلون

اشتراک این خبر در :