سیل خوزستان 95 (2)

سیل همچنان روستاهای شوش را محاصره کرده / خانواده ها در حال ترک خانه های خود هستند

بالا آمدن آب رود دز باعث شده است که روستاهای حاشیه این رود در پایین دست شهرستان شوش غرق و زمین‌های زراعی نابود شوند.

چندین روستا در این منظقه به زیر آب رفته و تعداد زیادی نیز در حال محاصره شدن توسط سیل پیش رونده هستند.

به گزارش مراسلون، روستاهایی همانند بیت یباره شرایط نامناسبی دارند و طی دو روزی که در محاصره کامل سیل قرار گرفته اند، هیچ امدادی به جز یک بسته کنسرو که توسط هلیکوپتر هلال احمر برای آنها انداخته شده دریافت نکرده اند.

احمد کرم الله چعب از ساکنان این روستا به خبرنگار ما گفت نیاز به قایق برای جا به جایی اهالی و وسایل منازل داریم و با این وضعیت احتمال فروکش کردن سیل در چند روز آینده بعید به نظر می رسد.

در حالی که مسئولان شهرستان شوش و استان از امداد و رساندن کمک های لازم به مناطق سیل زده خبر می دهند اما گفته های اهالی منطقه چیز دیگری است.

در روستای بیت شیخ غایب در همان مسیر غرب دز، یک دستگاه بلدوزر در حال ایجاد سیل بند اطراف روستا بود که به گفته اهالی این بلدوزر شخصی و متعلق به یکی از روستائیان بود و از فعالیت نیروهای دولتی خبری نبود تنها یک دستگاه لودر در اطراف روستای بیت ایباره مشاهده شد که ظاهراً متعلق به نیروهای امدادی است.

وضعیت اسکان سیل زدگان 

به گزارش مراسلون در روستای آهودشت از توابع شاوور اردوگاهی متشکل از حدود ۸۵ چادر در یک زمین خاکی فوتبال مجاور مسجد روستا توسط هلال احمر ایجاد شده است اما ساکنان اردوگاه از نقص خدمات گله مند بودند مثلاً برق اردوگاه از ساعت ۱۲ ظهر شنبه قطع شده بود و تا ساعت ۲۲ که خبرنگار ما در آنجا حضور داشت محیط کاملاً تاریک بود و افراد از خطر گزیدگی و نیش زدگی  صحبت می کردند ضمن آنکه تا پاسی از شب هنوز شام بین آوارگان  توزیع نشده بود.

طبق گفته نیروهای هلال احمر به دلیل حجم خسارت و تعداد آوارگان و وسعت منطقه، کار امدادرسانی به رغم دشواری همچنان ادامه دارد همچنین نیروهای مردمی و بسیج از جمله گردان شهید حیاری شوش نیز در حال کمک به سیل زدگان هستند.

وضعیت بهداشت و درمان

ساختمان مرکز بهداشت آهودشت محل استقرار نیروهای هلال احمر و شبکه بهداشت و درمان شوش است به گفته رئیس شبکه بهداشت شهرستان شوش کار مراقبت از بیماران، کودکان و زنان باردار سیل زده، توسط نیروهای مستقر در این مرکز صورت می گیرد.

دکتر حاذقی در گفتگو با خبرنگار مراسلون گفت معمولاً مناطق سیل زده محیط مستعدی برای شیوع بیماری ها است ولی ما تمام سعی خود را می کنیم که جلوی شیوع هر گونه بیماری در میان سیل زدگان را بگیریم.

نبازها و مشکلات آوارگان

کمبود چادر و مواد غذایی و نگرانی شدید روستائیان سیل زده از نابودی احشامشان که توانسته بودند آنها را از سیل نجات دهند و با هماهنگی نهادهای مربودطه در منطقه میان آب قرار دهند کاملاً ملموس بود آنها می گفتند به ما گفته شد دامها را در جای تعیین شده قرار دهیم اما هیچ آب و علفی به دامها داده نمی شود و احتمالاً هزاران رأس گاو و گوسفند و گاومیش همانند محصولات کشاورزی به زودی تلف شوند.

مواد غذایی و آب بسته بندی شده، و چادر از نیازهای ضروری و اولیه سیل زدگان است و کمبود یا نبود قایق برای امداد محاصره شدگان و خارج کردن لوازم منزل نیز جزء درخواست های مکرر آوارگان است.

شایان ذکر است تا عصر روز شنبه طبق مشاهدات خبرنگار ما سطح آب در مناطق سیل زده در حال بالا آمدن بود و احتمال زیر آب رفتن مناطق بیشتری وجود دارد.

سیل خوزستان، بر اثر بارش های سنگین هفته گذشته در بالادست سد دز و باز کردن دریچه های تخلیه آن اتفاق افتاد و مناطق وسیعی از شهرستان های دزفول، شوش، شوشتر و اهواز را دربر گرفت.

 

.

 

 

اشتراک این خبر در :