در ماه رمضان چگونه ورزش کنم؟
مراسلون: بعضی از روزه داران ماه رمضان را زمانی برای استراحت مطلق و خوردن مقدار زیادی از انواع خوراکی ها و نوشیدنی ها و گرمای زیاد در طول روز را بهانه ای برای ورزش نکردن یا حتی خارج نشدن از منزل می دانند بدین ترتیب عجیب نخواهد بود که این امر در پایان ماه رمضان چند کیلوگرمی به روزه دار وزن اهدا کند.
شکی نیست که ماه رمضان چالشی برای بدن انسان می باشد اما این بدان معنی نیست که فعالیتت را کاهش دهی یا در خانه بی حرکت بنشینیزیرا با با تنظیم برنامه فعالیت روزانه می توانی تحرک همیشگی را حفظ و حتی وضعیت سلامتی خود را در این ماه بهبود بخشی.
در مرحله اول باید از زیاده روی در خوردن غذا هنگام افطار پیشگیری کنی زیرا این زیاده روی جسمت را خسته می کند و باعث می شود که حتی نای بلد شدن نداشته باشی، اما خوردن غذایی سبک تو را شاداب کرده و توان انجام فعالیات را به تو می دهد.
اگر ورزشت پیاده روی باشد می توانی آن را به بعد از افطار و در فضایی باز مانند پارک، ساحل یا در مجتمع های تجاری موکول کنی که با توجه به افزایش درجه حرارت گزینه مجتمع تجاری می تواند مناسب تر باشد زیرا پیاده روی در این امکان مناسب شرایط فعلی می باشد اما باید از توقف زیاد بپرهیزی و مدام در حال حرکت باشی تا نهایت استفاده را ببری.
اما اگر در باشگاهی ورزشی فعالیت می کنی توصیه ما به تو این است که در طول روز تمرین نکنی زیرا فصل تابستان است و روزش طولانی، و ورزش کردن در طول روز به از دست رفتن مقدار زیادی از مایعات بدنت منجر و تورا دچار خستگی شدیدی می کند. در این حالت دو گزینه پیش رو داری،
گزینه اول: ورزش را به قبل ار غروب موکول کنی تا زمانی که تمرینت به پایان رسیده و دوشی می گیری موقع افطار فرا برسد که این می تواند راه حلی مناسب باشد.
و گزینه دوم: رفتن به باشگاه را به بعد از افطار عقب بندازی اما در این حالت باید توجه داشته باشی که باشگاه ها معمولا بعد از افطار بسیار شلوغ می شوند که تو می توانی افطار سبک بخوری و سریع تر راهی باشگاه شوی تا قبل از اوج شلوغی تمرینت را به پایان برسانی که اینگونه می توانی زمان بیشتری را نیز کنار خانواده در شب های زیبای ماه رمضان سپری کنی.
در آخر هرگز تو را به موکول کردن ورزش به آخر شب توصیه نمی کنیم، زیرا باعث اختلال در برنامه خواب و در نتیجه بی خوابی در طول شب می شود،بعضی از پزشکان نیز توصیه می کنند که میان فعالیت ورزشی و خواب پنج ساعت فاصله باشد.
——————————————————-
ترجمه از عربی به فارسی: عبدالرحیم کعب عمیر
منبع: الجزیرة
دیدگاهتان را بنویسید