مسعود کنعانی درکنار نخلهای بی سر، با لبانی تشنه و زیر گرمای ۵۰ درجه!

همزمان با سفر خانم دکترابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به خوزستان و در ایام هفته محیط زیست،مسعود کنعانی فعال اجتماعی و زیست محیطی خوزستانی با لبانی تشنه و در گرمای طاقت فرسای آبادان ،ظهر چهارشنبه را در کنار نخلهای بی سر وباغات خشکیده این شهر گذراند.

این گزارش حاکیست؛
کنعانی با همراهی دو تن از نوادگان امامزاده سیدمحمد(ابوتاوه) از ساعت دوازده ظهر و بمدت  پنج ساعت متوالی بدون نوشیدن حتی یک قطره آب و با لبانی تشنه و زیر تابش مستقیم آفتاب ،در کنار نخلهای خشکیده این شهر ساعاتی بسیار سخت را سپری کرد.

کنعانی که بعلت این اقدام خود حال مساعدی نداشت ضمن نپذیرفتن انتشار تصاویر این حرکت ابراز داشت:
این کار یک ادای دین و همچنین همدردی شخصی بنده با نخلهایی است که از بدو تولد با من بوده اند .
حسی که به نخل دارم یک احساس عاشقانه آمیخته به اعتقاداتی است که باعث شده این درخت جزئی از وجودم باشد.هدف مامتعالی تر از آن است که ارزشها و تکالیف انسانی و اخلاقی وهمچنین تعهدات ذاتی خود نسبت به طبیعت و حفاظت از محیط زندگی خود و نسلهای آینده را هزینه و ابزار شخصی خود نماییم و مهم انتقال پیام به مخاطب اصلی است.

وی در رابطه با علت انتخاب نخلستان برای اعلام ندای محیط زیستی خود گفت:
پیامبر اعظم(ص) و ائمه أطهار (ع)به کرات بر اهمیت درخت نخل تأکید داشته اند و خود نیز در کاشت و نگهداری از این درخت مقدس همیشه پیشقدم بودندو همه ما موظفیم به این بزرگان اقتدا کنیم.

این فعال محیط زیست همچنین اضافه کرد:
قصد اولیه این بود که از دوستداران و فعالان محیط زیست خوزستان برای حضور در این فضا دعوت کنم..اما با افزایش ناگهانی دما و لزوم رعایت سلامتی این عزیزان ، تصمیم بر این شد که بهمراهی دوتن از نوادگان امامزاده سید محمد (ابوتاوه) که در دوره حیات این سید جلیل القدر و با کرامت، بیش از نیمی از نخیلات این شهر تحت نظارت و رعایت ایشان بوده است  گرمترین ساعات روز را در کنار نخلهایی باشم که زمانی سمبل خرمی و آبادانی این شهر و مایه خیر و برکت برای اهالی منطقه و کل کشور بودند.

کنعانی در رابطه با علت همزمانی این کار با سفر خانم دکتر ابتکارو چرایی عدم حضورو همراهی او در بازدیدهای اخیر برخلاف سفرهای قبلی افزود:
این اقدام ربطی به سفر ایشان ندارد و بیشتر بخاطر هفته محیط زیست و لزوم جلب نگاه و توجه عموم مردم و مسئولین به اهمیت حیاتی مقوله حفاظت از محیط زیست می باشد.
هرچند سفر ایشان و بازدیدهای یکروزه و سریع السیر اینچنینی را بیشتر یک اقدام نمادین می دانم.
حضور یا عدم حضور امثال ما زمانی مؤثر خواهد بود که در پروسه تصمیم سازی و تصمیم گیری برای امر مهم محیط زیست، روش و منش مسئولان بنحوی باشد که از مجموعه منتقدان،فعالان،کارشناسان و ایده پردازان بویژه از نیروهای محلی که بالطبع شناخت صحیح تری از زیست بوم خود دارند بهره گیری شود و به آنها به چشم یک سد و مانع ننگرند.
وی ادامه داد:
ما بارها و به روشهای گوناگون دغدغه های موجود را به گوش مسئولان محترم رسانده ایم.گاهی اوقات تکرار زیاد یک مطالبه نیز نتیجه عکس می دهد و بتدریج اثربخشی خود را از دست داده و تبدیل به امری عادی می گردد.
اگر قرار به رساندن پیام باشد،که مطمئناً خانم دکتر ابتکار و مجموعه دولت خطرات و آسیب های  ناشی ازبحران بی سابقه زیست محیطی خوزستان را هم شنیدند و هم به رأی العین دیدند،اما آیا به درکی صحیح از عمق این فاجعه رسیده اند یا خیر؟
بنظرم گذشت زمان پاسخ ما را خواهد داد که البته تاکنون روند امور افق روشن و امیدوارکننده ایی را نشان ما نمی دهد!

اشتراک این خبر در :