منابع دیگر / مصادر اخری

علل افت تحصیلی دانش‌آموزان/ برخی دانش‌آموزان برنامه درسی مناسبی ندارند/فارس

حیدر تورانی عضو هیأت علمی پژوهشگاه‌ مطالعات آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش  درگفتگو باخبرگزاری فارس درخصوص دلایل افت تحصیلی دانش‌آموزان در امتحانات اظهار داشت: افت تحصیلی دانش‌آموزان، یک علت عام و یک علت خاص دارد.

وی ادامه داد: علل عام این است که برخی دانش‌آموزان نسبت به مطالعه و درس خواندن برنامه درستی ندارند و فرم مطالعه را به خوبی بلد نیستند یعنی زمانبندی را رعایت نمی‌کنند و سرگرم موارد حاشیه‌ای می‌شوند که در نتیجه درس‌ها برای شب امتحان جمع می‌شود.

تورانی افزود: علت خاص نیز شامل این است که دانش‌آموز ممکن است مشکل اقتصادی، خانوادگی، روحی و روانی داشته باشد و انگیزه لازم برای درس خواندن نداشته باشد.

وی اضافه کرد: بخشی از افت تحصیلی به دانش‌آموز و بخشی به والدین برمی‌‌گردد یعنی والدین باید زمینه تحصیلی مثل پاداش و تشویق را برای فرزندان خود فراهم کنند.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه‌ مطالعات آموزش و پرورش یادآور شد: بخشی از افت تحصیلی به مدرسه برمی‌گردد یعنی مدیر و فضای مدرسه نیز تأثیرگذار است و بخشی نیز به خود معلم برمی‌گردد که چقدر انگیزه‌ ایجاد می‌کند؛ پس در حقیقت علل افت تحصیلی فقط به دانش‌آموز مربوط نیست بلکه بخشی مربوط به دانش‌آموز و بخش دیگر  مرتبط با والدین، معلمان، مدرسه و جامعه است.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اضافه کرد: سرگرمی‌‌هایی مانند استفاده از گوشی تلفن همراه باعث می‌شود، دانش‌آموزان از مطالعه جدا شوند.

تورانی با بیان اینکه افت تحصیلی دانش‌آموزان یک عاملی نیست بلکه عوامل مختلفی دارد، گفت: دانش‌آموزان به عنوان یک فرد باید اراده کرده و مصمم باشند و طی سال تحصیلی باید درس را دنبال کنند.

وی در خصوص استرس دانش‌آموزان افزود: مقداری استرس داشتن خوب است و بی‌خیال بودن نیز در امتحانات خوب نیست؛ اما وقتی استرس زیاد از حد باشد، تأثیر منفی می‌گذارد و علت آن برمی‌گردد به اینکه دانش‌آموزان به موقع درس نمی‌خوانند و برای شب امتحان دروس انباشته شده دارند که نگرانی ایجاد می‌شود.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه‌ مطالعات آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: وقتی خانواده‌ها برای فرزندانشان درباره قبولی در امتحان شرط می‌گذارند، دانش‌آموز نگران می‌شود، حتی شروط مثبت نیز نگران کننده است.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا