مراقبتهای بهداشتی درزمینه پیشگیری از”تب کنگو” درخوزستان
ریيس اداره نظارت بر بهداشت عمومي و مواد غذايي ادارهكل دامپزشكي خوزستان با اشاره به خطر بروز تب كريمه كنگو در صورت مصرف گوشت آلوده دام، گفت: از خريد گوشتي كه فاقد مهر دامپزشكي است، خودداري كنيد.
دکتر مهرداد دليلي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه خوزستان، با اشاره به ویژگیهای تب كريمه كنگو اظهار كرد: تب كريمه كنگو يكي از بيماريهاي ويروسي است كه قابل انتقال از حيوان به انسان است و با توجه به اين كه بروز آن، مرگ و مير انساني در پی دارد؛ مورد توجه زيادي قرار گرفته است.
وي افزود: اين بيماري تب مختصري ايجاد كرده و علایم باليني ندارد. عامل آن ويروسي از گروه آربو ويروس از خانواده بونياويديده است كه از طريق تخم كنههاي آلوده موسوم به هيالوما منتقل ميشود و بسیاری از پستانداران ميتوانند اين ويروس را به كنهها انتقال دهند.
دليلي عنوان كرد: تب کریمه كنگو در حيوانات عمدتا از طريق گزش كنههاي آلوده ایجاد می شود. این بیماری در انسان نیز ميتواند از گزش کنه، يا له كردن كنههاي آلوده با دست بدون پوشش و همچنین تماس با خون و ترشحات آلوده دام منتقل شود.
وي گفت: گروههاي شغلي دامداران، كارگران دامداريها، دلالان دام، چوپانها، كاركنان كشتارگاههاي دام، پشمچينان، شيردوشان، كاركنان پزشكي و دامپزشكي و كاركنان آزمايشگاهها و اشخاصي كه با بيماران سروكار دارند، در معرض این بيماري هستند.
ریيس اداره نظارت بر بهداشت عمومي و مواد غذايي ادارهكل دامپزشكي خوزستان با اشاره به اقدامات لازم براي پيشگيري از تب كنگو در كشتارگاهها، بیان كرد: از جمله اقداماتي كه بايد در كشتارگاهها انجام شود، رعايت كامل ضوابط بهداشتي و قرنطينهاي در حمل و نقل دامهاي كشتاري، سمپاشي اصطبل انتظار موجود در كشتارگاههاي دام با استفاده از سموم معطر و شستوشوي منظم انبار نگهداري پوست و پشم در كشتارگاهها است.
دليلي اظهار كرد: در کشتارگاهها، وجود سردخانهاي كه بتوان لاشه دام را در ۲۴ ساعت در فضاي صفر تا ۴ درجه نگهداري كرد، ضروری است كه در استان خوزستان فعلا اين امكانات تنها در كشتارگاههاي ماهشهر و بندر امام وجود دارد. طبق برنامهريزيهاي انجام شده تا دو هفته آینده، این سردخانه در كشتارگاه دام اهواز نیز ايجاد خواهد شد.
وي ادامه داد: لاشه دام و آلايشهاي خوراكي آن مانند دل و جگر بايد در كشتارگاه با آب آشاميدني خنك شستوشو داده شده تا كاملا از خون پاك شوند و ۴۸ ساعت در دماي ۴ درجه سانتيگراد نگهداري شده تا اسيديته گوشت كاهش یافته و ويروسها از بين بروند.
دیدگاهتان را بنویسید