سیل ویرانگر باعث آوارگی ۲هزار و ۷۷۵ خانوار از منطقه شعیبیه شده است / گزارش میدانی مراسلون از مناطق سیل زده
سیل ویرانگر تاکنون باعث آوارگی ۲هزار و ۷۷۵ خانوار از منطقه شعیبیه شده است ۱۵هزار هکتار از اراضی حاصلخیر تحت کشت به زیر آب رفته و ۴۶هزار تن محصول امسال در گندم زارهای شعیبیه نابود شده است.
مراسلون – حمزه سلمان پور : عمق فاجعه را باید از نزدیک دید شاید هیچ خبرنگار و عکاسی نتواند وسعت و شدت خسارتهای طغیان بهاری دز را منتقل کند اگر چه سکوت بسیاری از رسانه ها نه قابل تأمل بلکه حیرت آور است.
بعد از ظهر یکشنبه ۲۹فروردین ماه به اتفاق خانم وائلی زاده از خبرگزاری ایرنا قاسم منصور آل کثیر از خبرگزاری مهر و مدیر خبرگزاری محلی اگزار و مصطفی غلام نژاد عکاس خبرگزاری تسنیم برای بازدید از مناطق سیل زده راهی شعیبیه شدیم.
به اولین روستاهای بخش شعیبیه که می رسیم با وجود اینکه از مناطق سیل زده فاصله دارند اما اکثراً لوازم منازل را روی پشت بام خانه منتقل کرده اند به اولین روستای سیل زده رسیدیم چند کیلومتر قبل از آن در اطراف جاده، گندم زارهای به زیر آب رفته را می توان دید نرسیده به روستای شیخ حسین تعداد زیادی از مردان جمع شده اند اوضاع را جویا می شویم آنها نگرانند و می گویند با این وضعیت احتمال شکستن سیل بندها و غرق شدن روستا زیاد است به داخل روستا که می رویم شهر ارواح است نه کودکی در خیابان دیده می شود و نه زنی دم در. هیچ حیوانی هم باقی نمانده فقط تعدادی مرد در روستا مانده اند.
یکی از اهالی می گوید کودکان و زنان را به گوریه منتقل کرده ایم و دام ها را هم در مسیر گوریه کوچ دادیم و اکنون با مشکل تامین علوفه مواجهیم اینجا فقط مردان مانده اند تا شاید بتوانند روستا را نجات دهند.
دور تا دور روستا را آب فراگرفته و طبق گفته اهالی درحال بالا آمدن است بیرون از روستا به سمت غرب جاده اسفالت باریکی که تنها راه مواصلاتی آن منطقه است سعدون از اهالی روستا می گوید روستای بعدی یوبیله شیخ رحمان است که به زیر آب رفته و هیچ راهی برای رسیدن به آن نیست مجبور شدیم یک راهنما با خود ببریم تا از مسیر به زیر آب رفته منحرف نشویم چون هیچ چیز جز آب و تیرهای برق و در برخی نقاط مرتفع گندم زار و نیزار قابل رویت نیست. تا چشم کار می کند آب است.
چعب یذاب، اوج فاجعه
به سختی چند کیلومتر مسیر را طی می کنیم تا به روستای چعب یذاب برسیم تعدادی از مردان روی ناحیه جزیره مانند جاده ایستاده اند و با حسرت به روستای خود می نگرند همگی دل پری دارند و همه می خواهند مصاحبه کنند تا از دردهای بیشمار خویش بگویند آنها به جز خانواده و دامها، همه چیز خود را از دست داده اند یذاب بین یک تا دو متر به زیر آب رفته و هیچ امکانی برای وارد شدن به روستا نیافتیم آنها می گویند دو روز است که روستا به زیر آب رفته و ما حتی یک قایق برای بیرون آوردن اساسیه منازل نداریم لوازم منزل را به پشت بام خانه ها منتقل کرده ام اما بر اثر بالا آمدن آب برخی منازل در حال نشست و فروریختن هستند و همه چیز در حال نابودی است، مسئولان چند بار سر زدند وعده می دادند و رفتند مسیرها قطع شده و رفت و آمد بسیار خطرناک است ولی به ما گفته می شود باید برای دریافت چادر به بخشداری مراجعه کنیم که در گوریه است تهیه آذوقه و حتی آب آشامیدنی سخت است یک نفر در انتهای روستای روی پشت بام یکی از خانه ها پایش شکسته و فریاد می کشد اما کاری از دست کسی ساخته نیست آنها می گویند به هر مسئولی که اینجا آمد گفتیم یک قایق بدهید و خبری نشد.
نقش شرکت توسعه نیشکر
به گفته اهالی، رو به روی روستای یذاب کانال و سیل بند بزرگ شرکت توسعه نیشکر امام خمینی قرار دارد که جلوی جریان طبیعی سیلاب را گرفته و آن را به سمت روستاها و مزارع مردم هدایت می کند و اگر همانند سال ۷۳ از نقطه خاصی باز شود می تواند باعث نجات تعداد زیادی روستا و هزاران هکتار زمین مزروعی شود.
به گفته غانم کرملاچعب از اهالی روستا، مسئولان نیشکر امام خمینی حاضر به راه دادن سیلاب به زمین های این شرکت و هدایت آن به کانال زهکش بزرگ نیشکر نیستند اگر این کا را بکنند قسمت اعظم این سیلاب به رود کارون سرازیر می شود.
زایر علی یکی دیگر از اهالی یذاب می گوید در زمان قدیم مسیری به نام صبّاب طغیان فصلی دز را به سمت کارون هدایت می کرد ولی شرکت نیشکر از سال ۶۸ با احداث سیل بند و کانال این مسیر را بست و الآن آب در میان سیل بند عظیم نیشکر و رود دز محصور شده و پایین آمدن آن زمان زیادی می طلبد.
همین موضوع را در مصاحبه ای که با فرماندار شوشتر داشتیم مطرح کردیم و ایشان گفتند این یک راه حل علمی نیست ما قصد داریم یک کانال زهکش بزرگ بوسیله ۲۰ دستگاه بیل مکانیکی از روستای خذر یک تا کانال شماره ۴ بزنیم این کانال می تواند حداقل ۱۳ روستا را از خطر سیل زدگی برهاند.

دیدگاهتان را بنویسید