لطفاً به تیترهای زیر دقت کنید :

سختی روز هایی که خوزستان زیر گرد و غبارهای ناشی از ریزگردهای عربی*دفن می‌شد را از یادها برده است! (تاریخ انتشار ۱۴ مرداد ۱۳۹۵ سایت تابناک)

باز هم *ریزگردهای عربی* آمدند و باز هم هوای تعداد قابل توجهی از شهرهای کشور را آلوده کردند. (تاریخ چاپ:۲۷/۰۲/۱۳۹۱ دنیای اقتصاد)

*ریزگردهای عربی* در تهران (تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ جامعه تحلیلی خبری الف)

نفس‌های مرزنشینان هر روز تنگ‌تر می‌‌شود *ریزگردهای عربی* است و معلوم نیست . (پایگاه خبری آفتاب تاریخ انتشار: ۰۸/۰۳/۱۳۹۴)

علی‌رغم آنکه مردم تصور می‌کنند امروز آسمان تهران «ابری» است اما کارشناسان هواشناسی می‌گویند این گرد و غبار و *ریزگردهای کشورهای عربی* است که از جنوب و غرب کشور تا به تهران رسیده است؟! (تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ مشرق)
در تمام تیترهای بالا نویسندگان و چاپ کنندگان مقالات و گزارشات سعی نموده اند به صورت خواسته یا ناخواسته مشکل ریزگردها را خارجی نشان دهند بدون آنکه در زمینه منبع این ریزگردها به نتایج ارائه شده توسط مرکز مطالعات مجلس و یا دیگر مراکز مطالعاتی اشاره نمایند !!!

بكار بردن اين *عبارتها و پسوندها*باعث شده بار مسولیت از دوش مسولان این معضل برداشته شود و یا حداقل خیلی ها در این کشور به راحتی خود را در مقابل این معضل زیست محیطی و بهداشتی و حتی اجتماعی مسئول نبینند و در مجلس بودجه ریزگردها را کاملاً حذف کنند در حالی که همه مردم ساکن در استان و افراد صاحب علم در این زمینه ، می دانند که حداقل بین ۳۰ الی ۵۰ درصد منشاء این ریزگردها در کشور و حتی در استان می باشد.

سوالی که مطرح می شود این است که چرا مسولان و روزنامه نگاران بجای عبارت *ریزگرد عربی* از عبارت *ریزگرد صنایع نفت* و یا *ریزگرد محیط زیست* ویا *ریزگرد وزارت نیرو* استفاده نمی کنند؟
همه ما می دانیم که یکی از دلایل این ریزگردها خشک شدن هورالعظیم به دلیل انتقال آب از سرشاخه های استان و همچنین خشک کردن هور در مناطق دشت آزادگان جهت حفاری نفت می باشد. پس چرا هیچگاه سعی نشده است در این زمینه روزنامه نگاران با مردم همراهی کنند و به صورت خواسته یا ناخواسته مسولین را تحت فشار قرار دهند و بجای همراهی با شرکت نفت و وزارت نیرو خود را در کنار مردم ضرر دیده از این معظل قرار دهند؟

پس می توان گفت که در این زمینه نه تنها محیط زیست و خانم دکتر ابتکار کوتاهی نموده بلکه روزنامه ها و روزنامه نگاران نیز مقصر بوده اند چون بجای مسول جلوه دادن وزارت نفت و وزارت نیرو مسولیت را کاملاً از آنها برداشته اند!

البته این نوع نامگذاری ریزگردها شاید بصورت غیر مستقیم وزارت امور خارجه را درگیر این مسئله می کند ؛ و مردم می پرسند که آیا اگر منبع این ریزگردها خارجی است وزارت امور خارجه در این زمینه چه مقدار رایزنی نموده است و دولت محترم همانطور که مشاوران نظامی جهت حفظ مرزهای کشور به کشورهای همسایه ارسال می کند تا کشور را از بلای خانمانسوز جنگ که خاورمیانه را درگیر خود کرده حفظ کند و البته این کار هم از لحاظ کشوری بسیار کار مثبتی است ، آیا وقت آن نرسیده که در این زمینه نیز احساس مسولیت نماید و کارشناسان محیط زیست به کشورهای همسایه ارسال کند تا در مورد ریزگردها به کشورهای همسایه مشاوره محیط زیستی بدهند.
دولت محترمی که بزرگترین موفقیت خود را برجام و گفتگوی هسته ای می شمارد و همواره ادعا دارد که با این کار کشور را از پرتگاه سقوط نجات داده اند آیا حالا احساس نمی کند که در مقابل سلامت مردم این کشور نیز مسولیت دارد و لازم است در این زمینه نیز بصورت تمام قد وارد شود و بجای گفتگوهای گاه و بی گاه سرکار خانم ابتکار یک راهکار عملی و برنامه ریزی شده در این زمینه ارائه دهد ، آیا وقت آن نرسیده که دولت استانداریهای استانهای مرزی را مجاب به ایجاد کمیته بحران ریزگردها نماید و پروژهای ارائه راهکار جلوگیری از ریزگردها را در دانشگاههای این استانها ایجاد نماید. و همانطور که پژوهشکده نفت و یا انرژی در برخی دانشگاهها ایجاد کرده است پژوهشکده ریزگرد و یا آلودگی محیطی نیز ایجاد کند و از خروجی آنها استفاده نمايد .

اشتراک این خبر در :